عذرخواهی از همکاران محترم " مهندسان ناظر"
لازم دیدم با مشاهده این عکس ها کمی بیشتر فکر کنیم و با همفکری و همراهی چاره ای بیندیشیم تا بار دیگر شاهد اینگونه فجایع در جای جای این مرز و بوم نباشیم.
تکنولوژی قالب ماندگار از سیستم های نوین مورد تائید مرکز تحقیقات و مسکن می باشد که از نظر سیستم سازهای مبتنی بر دیوارهای باربر بتنی با ضریب رفتار 5 و سقف های تیرچه و بلوک می باشد.
در این روش از ورق های پلی استایرن به عنوان قالب استفاده شده و بعد از آرماتوربندی بتن بین دو ورق پلی استایرن مهار شده به یکدیگر ریخته شده و این قالب تا انتها باقی مانده و نهایتا با نماسازی پوشیده میگردد.
در سقف نیز بلوک و فوندوله پیوسته و از نوع پلی استایرن می باشد که با ورقهای نازک فولادی تقویت شده است.
آنچه بر آن تاکید شده استفاده از پلی استایرن نسوز میباشد که به احتمال زیاد از همین نوع در سازه آتش گرفته استفاده شده است زیرا در بسیاری از نقاط هنوز وجود پلی استایرن دیده میشود.
اما آیا واقعا پلیاستایرن نسوز وجود دارد؟
آنچه در این فاجعه دیده شد این است که به هر حال پلی استایرن میسوزد و در هنگام اشتعال هیچ فرصتی را هم در اختیار نمیگذارد.
من خود از نزدیک شاهد این فاجعه بودم و کاری از دست هیچ کس ساخته نبود. یقینا در ساختمانی که در حال بهرهبرداری بوده و آتش سوزی رخ دهد لایه 1 سانتی گچ روی پلی استایرن کارایی نخواهد داشت و خواهد سوخت.
خوشبختانه ساختمان فعلی دارای اسکلت بتنی بوده و ساختمان تخریب نشد ولی اگر همین ساختمان اسکلت فلزی داشت و یا سقف های آن از نوع تیرچه فلزی با جان باز بود کرمیت) یقینا فرو می ریخت. لازم است به مصالح جدید از تمامی زوایا بنگریم و فقط سبک بودن و سریع بودن را مد نظر قرار ندهیم